• 0031 (0) 639777639
 • info@ontruimingsdienstnoord.nl
 • Dordsestraat 20 Emmen

Woning ontruiming Gratis advies + checklist

Woning Ontruiming waar moet je beginnen !

Woning ontruiming: Waar begin je in hemelsnaam? In dit korte artikel geven we een aantal handige handvatten. Hierdoor kunt u snel en effectief inschatten of u de woning zelf kunt gaan ontruimen, in samenwerking met de familie. Het kan ook zijn dat het toch noodzakelijk is om dit te laten doen door een bedrijf dat is gespecialiseerd.

En woning ontruiming is een hele opgave, zeker als nabestaande heeft het extra impact omdat er veel kostbare persoonlijke herinneringen zijn. Daarom geven wij een checklist, die u kunt gebruiken om overzicht te houden van wat er allemaal moet gebeuren. Deze kunt u gratis downloaden ( klik hier) , wij werken zelf ook aan de hand van deze checklist en het helpt ons altijd om onverwachte verrassingen te voorkomen.

Woning Ontruiming Check list ( Gratis Te downloaden)

woning ontruiming
https://ontruimingsdienstnoord.nl/afspraak-maken-2/

Woningen, energie en vaste lasten

 • Controleer bij de verhuurder of makelaar waneer de woning leeg moet zijn, en wanneer de sleutel moet worden overgedragen. Dit geeft helderheid over de op te leveren datum en voorkomt extra kosten zoals huur en hypotheek. In de meeste gevallen als de nalatenschap word beheerd door een notaris, dan zullen zij dit voor hun rekening nemen. Toch is het niet onverstandig hier naar te informeren.
 • Neem contact ook met de de Nuts bedrijven. Zeg de contracten op voor de levering van gas, water en elektriciteit. Vergeet daarbij niet de eindstanden door te geven en maak hier even een foto van. Belangrijk: de eindstand van de meterstanden is de stand op het moment dat de sleutels worden overgedragen.

Persoonlijke hulpmiddelen en alarmering systemen

 • Persoonlijke alarmering systemen werken vaak via een centrale en worden vaak gehuurd. Belangrijk dus om dit door te geven en eventueel op te zeggen. Let goed op dat deze niet weg worden gegooid, een persoonlijk alarm kost namelijk al gauw 4 tot 500 euro.
 • Persoonlijke hulpmiddelen die worden gehuurd kunnen weer terug naar de verhuurder. Hiervoor geld ook dat hoe sneller ze worden gehaald, des te minder u betaald. Het kan bijvoorbeeld gaan om scootmobielen, rollators, verpleegbedden, hulpmiddelen voor in de douche enzovoort. Vaak zit er een sticker op met daarop de gegevens van de verhurende partij.
woning ontruiming
https://ontruimingsdienstnoord.nl/afspraak-maken-2/

De Woning Ontruimen zelf

De woning ontruiming zelf vraagt iets meer tijd en ook hier geld : dat als je het stap voor stap werkt dan blijft het overzichtelijk. Dit is hoe wij werken.

 • Verzamel alle persoonlijke en kostbare bezittingen zoals foto’s, sierraden, administratie zoals contracten en huur overeenkomsten. Vaak past dit in een 4/6 dozen. Mocht dit gelijk verdeeld worden onder de familie en nabestaanden dan zal dit nog minder zijn. Controleer ook even de jassen en vaak gedragen kleding of hier niet toevallig een portemonnee is zit.
 • Maak en inventarisatie van welke meubels, witgoed en andere grote dingen naar familie of nabestaanden gaan, ook kleding

Nu de inventarisatie voor een groot deel klaar is komen de volgende punten aan bod :

 • Afspraak maken verhuurder of makelaar.

De verhuurder of makelaar kan nu langs komen :en er zal besproken worden wat eventueel ter overname. In de meeste gevallen zal een woning bezemschoon moeten worden opgeleverd. Dit houd in dat alle meubilair, vloerbedekking, lampen en bevestigingspunten aan de muur zullen moeten worden verwijderd. In sommige gevallen ook overkappingen, schuurtjes en bijgebouwen. Ook word soms gevraagd om de tuin te fatsoeneren en tegels te verwijderen of terug te leggen. Belangrijk om hier goeie afspraken over te maken en deze ook vast te laten leggen.

 • Kleding inpakken in zakken, deze kunnen naar een bak van het legerdes Heils of een ander goed doel
 • Etenswaar dat niet over datum doneren wij altijd aan de voedselbank maar kan ook zelf gebruikt worden.

Nu staan alleen de grote dinger er nog plus het meubilair, vloerbedekking, lampen en bevestigingspunten aan de muur zullen moeten worden verwijderd.

 • Neem contact op met een kringloop of een ontruimingsbedrijf voor het ophalen verwijderen van het meubilair. Onze ervaring leert dat er op dit moment weinig te geen kringlopen zijn die nog bruine, donker eiken gekleurde meubels, simpelweg omdat ze niet meer in de mode zijn.
 • Het verwijderen van tapijt of elke ander vorm van vloerbedekking is een vervelend klusje. Maak hierover goeie afspraken.

We Hoppen dat we u een beetje op weg hebben geholpen met deze richtlijnen voor een woning ontruiming. U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te kijken wat we voor u kunnen doen. >>> KLIK HIER